tag:blogger.com,1999:blog-6056460280786479795.post4119289825865187650..comments2022-04-10T12:53:52.891+02:00Comments on kuchenna strona mnie: Serek Cremessi puszysty : waniliowy, Warmia, PolmlekEmilyhttp://www.blogger.com/profile/08044777063542547081noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6056460280786479795.post-87701173401704170832011-06-27T17:30:58.078+02:002011-06-27T17:30:58.078+02:00Bardzo dziękuję za miłe słowa, urosły mi piórka, h...Bardzo dziękuję za miłe słowa, urosły mi piórka, heh :) Jeśli masz jednak jakieś negatywne spostrzeżenia do recenzowanych produktów - bez wahania pisz, gdyż mogło mi coś umknąć.<br />Nie zdecydowałabym się używać Cremessi na chleb chrupki, gdyż chlebek ma zbyt nierówną strukturę, ciężko serek rozsmarować równo, poza tym kanapka szybko przesiąka i już tak miło nie chrupie. Testowałam chrupkie chleby (typowe chrupkie, nie mówię tu o chrupkich-lekkich) do sera topionego, do Almette, nawet do dżemu. Efekt zawsze podobny - przy następnej okazji decydowałam się na wędlinę lub ser ;)<br />Wracając do Cremessi - zgadza się, jest zbyt kaloryczne (ma za dużo tłuszczu), by jeść je "łyżeczką", co nie zmienia faktu, iż jest bardzo smaczne. Dziś widziałam w sklepie wersję chrzanową, w domu mam do przetestowania jeszcze pieczone jabłko. Cieszy mnie bardzo, iż Warmia w taki sposób rozszerzyła swój asortyment - wpierw Capresi tzaztik i pomidorowy, teraz Cremessi. Plus, duży plus :)Emilyhttps://www.blogger.com/profile/08044777063542547081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6056460280786479795.post-21752454239962806582011-06-27T11:47:56.119+02:002011-06-27T11:47:56.119+02:00Pod wpływem tak pozytywnej recenzji zdecydowałam s...Pod wpływem tak pozytywnej recenzji zdecydowałam się kupić to cudo :) Notabene Twój blog zainspirował mnie do spróbowania już wielu nowych produktów - większość bardzo mi smakowała :) <br /><br />No ale do rzeczy - postanowiłam posmarować nim chlebek Wasa (dokładnie to ten rodzaj http://www.wasa.com/pl/penoziarnista-galeria/#/pl/produkty/pieczywo-chrupkie/wasa-mjolk1/). Na wierzch położyłam świeże maliny. Połączenie było bardzo udane! Sam serek - pychota, ale dość kaloryczny, żebym wcinała go w ten sam sposób jak Danio czy inne podobne serki homo. Co nie zmienia faktu, że bardzo mi smakował! I idealnie nadał się do posmarowania nim chlebka :) Dziękuję za inspirację :)Paulinahttps://www.blogger.com/profile/16865073967916190164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6056460280786479795.post-46947689001687898762011-06-26T19:51:49.652+02:002011-06-26T19:51:49.652+02:00Hm, jest lżejszy i bardziej puszysty od kremowych ...Hm, jest lżejszy i bardziej puszysty od kremowych serków na kanapki, nie jest "tłusty". Gdyby analizować jego strukturę, to bardziej jak Turek świeży niż Almette, lecz zdecydowanie lżejszy od niego, napuszony; no i słodki ;) Ciekawa jestem wytrawnych smaków; przy okazji następnych zakupów może skuszę się na pomidorowego z chili.Emilyhttps://www.blogger.com/profile/08044777063542547081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6056460280786479795.post-35917400492971232932011-06-26T19:47:10.907+02:002011-06-26T19:47:10.907+02:00Jadłam tak, jak widać na obrazku, ze świeżym żytni...Jadłam tak, jak widać na obrazku, ze świeżym żytnim chlebem. Później zdarzyło mi się go jeść ze świeżym pełnoziarnistym z soją.<br />To jest takie jakby może i Danio, ale bardziej lekkie, spulchnione właśnie. Nie widać w nim jednak pęcherzyków powietrza i przy nabieraniu z opakowania nie "brzmi" jak Almette. Jest kremowy, z pewnością, jest również puszysty, ale nie w stylu Almette - jak twaróg, ani w stylu pianek deserowych (typu Sonata albo Desella). No takie o wiele lżejsze, spulchnione Danio. Na kanapce, byle nie była z dodatkiem czosnku/ziół/papryki/kminku - smakuje przepysznie; jada się przecież kanapki na słodko. Nie jest jednak za słodkie - jak dżem.Emilyhttps://www.blogger.com/profile/08044777063542547081noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6056460280786479795.post-91674032525862561312011-06-26T18:43:07.631+02:002011-06-26T18:43:07.631+02:00Hmmm, nigdy nie jadłam serka waniliowego na kanapc...Hmmm, nigdy nie jadłam serka waniliowego na kanapce... Dlatego mam pytanie - czy ten serek przypomina w smaku serki typu Danio czy jest to coś bardziej kanapkowego? Bo tych pierwszych jakoś nie wyobrażam sobie w połączeniu z chlebkiem ;) Aha, i czy jadłaś je ze zwykłym pieczywem czy takim chrupkim, np. Wasa?Paulinahttps://www.blogger.com/profile/16865073967916190164noreply@blogger.com