niedziela, 20 lutego 2011

Jogurt serduszko biszkoptowy, Zott


Nie zrażając się doświadczeniami z ich orzechem laskowym, z pomocą promocji w sklepie, skusiłam się na inny smak - biszkoptu. Małe, zgrabne opakowanie 125 g, niska cena, ciekawy smak.





Zadziwia ilość węglowodanów - 18,6 g w 100 g produktu, to naprawdę dużo; białko 2,9 g, tłuszcz 1,1 g. Po wczytaniu się w skład już wiadomo skąd tyle cukru : mleko, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, skrobia mod., biszkopt 0,2% (z jajek, mąki, cukru ponownie i skrobii), żelatyna, syrop karmelowy, aromat, bakterie. Plus za mało tłuszczu, neutralnie za białko, minus za cukier. Naprawdę starali się, by jogurt nie był kwaśny... Plus też za brak dziwnych barwników - kolor nadaje aż? 0,2% biszkoptu oraz syrop karmelowy.
Jogurt gładki, powiedziałabym nawet że udawał kremowy, tylko odrobinę galaretowaty. Kolorek jasny - jak mleko zabarwione biszkoptem właśnie. Na smak - nie za słodki, nawet przypominał to, za co się podawał. Po lekkim skupieniu można było wyczuć smak wypieczonej mąki z cukrem i jajkiem, zaaromatyzowanej karmelem. Lepszy od orzecha laskowego, ale mnie nie porwał.


Ocena : 4,5/6
Kaloryczność : 96 kcal/100 g (opakowanie 125 g)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz