50 g.Do tej pory o Bakalland.Rodzynki jumbo 33,3% (z dwutlenkiem siarki), migdały blanszowane 33,3% i żurawina suszona 33,3% (z cukrem i olejem słonecznikowym). W 100 g : 400 kcal, 8,1 g białka, 49,7 g węglowodanów (48,2 cukrów), 17,3 g tłuszczu (1,4 nasyconego), 6,6 g błonnika.Konkretnie to rodzynki jumbo, czyli duże i jasne. Migdały - blanszowane, zatem są pozbawione ciemnych błonek. Rodzynki nie są słodkie. W sumie to nigdy nie jadłam tak kwaśnych rodzynek - niesamowicie pyszne, ogromne, jakby to była żurawina koloru żółtego, a nie rodzynki. Zakonserwowane siarką, tłustawe w dotyku. Migdały dość miękkie, raczej w całości, chyba że jakiś się rozpadł, delikatne, chrupiące i nie gorzkie. Żurawina troszkę się posklejała, dosłodzona - owszem, ale czuć w niej kwaskową nutę. Bardzo smaczna, choć niestety oleista.Bardzo smaczne połączenie, nie można sobie na nim połamać zębów, a dostarcza dużo cennych substancji odżywczych. Ach, nie wiem co ja bym zrobiła bez takich bakaliowych mieszanek. Idealne drugie śniadanie - przekąska na danie "kopa" przed południem w pracy :>
Ocena : 5,5/6
Kaloryczność : 400 kcal/100 g, 200 kcal/opak. 50 g
Zakupione : Auchan
Cena : 2,48 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz