sobota, 26 marca 2011

Serek homogenizowany MenuB śliwka suszona, Mlekovita

Poprzednio oceniane przeze mnie smaki wypadły całkiem pozytywnie. To ostatni wariant smakowy (prócz naturalnego).
Białko 5,6%, węglowodany 14,6% (cukry 14), tłuszcz 0,1% (nasycony 0,06), błonnik 0,1%, sód 0,07%. Mleko pasteryzowane, wsad śliwka suszona (cukier, śliwki suszone 4%, skrobia mod. kukurydziana e1422, syrop ze skarmelizowanego cukru - znaczy karmel, aromat), kultury bakterii, kultury probiotyczne. Jak tego typu skład oceniam - już pisałam.
Serek jest w kolorze jak jogurty ze śliwkami, taki lekko brązowy. Pachnie jak prawdziwa suszona śliwka - przypomina mi pieczone suszone śliwki dodawane do schabu albo po prostu Activię (?). Na moim, na powierzchni zebrało się trochę "wody", ale po pozbyciu się jej serek był przyjemnie gęsty - jak inne smaki, nieco gęściejszy od Danio. Zawierał w sobie fragmenty śliwek - owe 4%. W smaku był bardzo suszono-śliwkowy. Smak typowy dla serków homogenizowanych był dopiero na drugim planie. Słodycz suszonych śliwek przesądziła również o słodkim smaku serka - ale ponownie nieprzesłodzonym.
Dobry. Trzeba tylko lubić smak suszonych śliwek.


Ocena : 5/6
Kaloryczność : 81 kcal/100 g, 110 kcal/opak. 135 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz