piątek, 8 lipca 2011

Makaron ryżowy Tao-tao, wstążki, Tan-Viet

Opakowanie 200 g. Były też nitki 200 g i nitki 100 g. Wstążki są jednak bardziej konkretne. Producent robi też penne (300 g) i świderki, ale ich nie było.
Tej wersji nie trzeba gotować.
Białko 6,9%, węglowodany 82,5%, tłuszcz 1,0%. 93% mąki ryżowej oraz woda.
... na sucho oraz po zrobieniu...
Prawdziwa ciekawostka. Nie gotuje się go, lecz kilka minut moczy. Dzięki temu smakuje jak ugotowany, jednocześnie nie będąc wielką kluchą. Niestety - ma tendencje do sklejania się. Sam w sobie nie daje wielkiego smaku, byłby świetny do zupy - długaśne wstążki ciągną się i ciągną. Polany sosem z duszonych warzyw z mięsem - pycha. To w zasadzie makaron o smaku ryżu, bo ma kształt makaronu, fakturę makaronu, twardość makaronu... a smakuje jak biały ryż (lub parboiled, bez różnicy). Fajny, tylko cena odstrasza.

Ocena : 4,5/6
Kaloryczność : 366,6 kcal/100 g
Zakupione : market Grosz
Cena : 6,97 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz