piątek, 8 lipca 2011

Serek Cremessi puszysty : pieczone jabłko z rodzynkami, Warmia, Polmlek

Serek twarogowy, wsad jabłko pieczone z rodzynkami 25% (cukier, jabłko 6,7%, rodzynki 1,5%, syrop g-f, skrobia kukurydziana mod., aromat, substancje zagęszczające e407, 415 i 440, regulator kwasowości e330), substancje zagęszczające e407, 410 i 508 (inny niż we wsadzie).
150 g. Na 100 : 231 kcal, 5,5 białka, 16,3 węglowodanów i 16 tłuszczu.
Musiałam go spróbować :>
W wersji waniliowej nie umiałam opisać jego konsystencji, tu jest taka sama. Jakie są natomiast różnice smakowe?
Ten serek smakuje jak smak pieczonego jabłka z jogurtu jogobelli ew. ryżu na mleku, tyle tylko, że jest bardziej tłuściutki w smaku (nie tak jak Tartare oczywiście). Rzuca się jabłkiem, pieczonym jabłkiem z nutką słodkiej rodzynki, lecz bez cynamonu, ewentualnie z cukrem. Pyszne! :> Prawie tak samo pyszne jak waniliowe, waniliowe jednak smakowało nieco bardziej.

Ocena : 5,5/6
Kaloryczność : 230 kcal/100 g
Zakupione : lokalny spożywczy
Cena : 3,00 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz